Onko lainahakemuksesi palannut takaisin hylättynä? Älä lannistu, sillä et ole missään nimessä ainoa. Moni hakija joutuu käymään läpi lainahakemuksen hylkäämisen. Tämä voi tuntua haastavalta ja todella turhauttavalta. Sinusta saattaa tuntua, ettet voisi tehdä mitään paremmin, joten hakemusta on hankala muuttaa oikeanlaiseksi tulevaisuutta varten. Käydään siis yhdessä läpi, mitä hylätylle lainahakemukselle on mahdollista tehdä.

Miten voin parantaa lainahakemustani?

Aivan ensimmäisenä sinun tulisi ottaa selvää hylkäyksen syistä. Kun tiedät, miksi lainahakemusta ei hyväksytty, osaat seuraavalla kerralla kiinnittää huomiosi oikeisiin asioihin. Ottamalla heti selvää hylkäyksen syistä säästät aikaa, sillä et joudu lähettämään hakemusta toisensa jälkeen ja jatkuvasti pettymään, kun tiedät, mikä hakemuksessasi on ollut vikana. Voit kysyä hylkäyksen syistä suoraan lainantarjoajalta.

Kielteiseen lainapäätökseen voivat vaikuttaa monet syyt. Syyt vaihtelevat myös tapauskohtaisesti. Hakemuksesi voidaan hylätä esimerkiksi siksi, että sinulla on maksuhäiriömerkintä, luottotieto-ongelmia, liikaa olemassa olevaa lainaa, liian matalat tulot tai siksi, ettet täytä minimi-ikärajaa. Yksikin näistä tekijöistä voi johtaa kielteiseen päätökseen.

Luotontarjoajat kiinnittävät huomiota asiakkaan ikään, ja jokaisen hakijan on oltava vähintään täysi-ikäinen. Iän lisäksi huomiota kiinnitetään hakijan tulotasoon: pankki tai muu luotontarjoaja haluaa varmistua siitä, että asiakkaan on mahdollista maksaa lainattu summa takaisin, jottei pankille koidu luottotappioita. Lainanantajaa kiinnostaa myös se, onko hakijalla taustallaan maksuvaikeuksia: näin ollen aiemmin syntynyt maksuhäiriömerkintä tai muu luottotieto-ongelma johtaa lähes varmasti lainahakemuksen hylkäämiseen.

Kun kysyt luotonantajalta lainahakemuksesi hylkäyksen syytä, saat usein myös hyödyllisiä vinkkejä siitä, miten voit parantaa lainansaantimahdollisuuksia seuraavalla hakukerralla. Voit myös suoraan pyytää näitä vinkkejä ja kysyä, miten voisit parantaa lainahakemustasi.

Lainanhakuprosessissa on syytä ottaa huomioon se, että kielteinen päätös yhdeltä tarjoajalta usein tarkoittaa kielteistä päätöstä muiltakin tarjoajilta. Ennen monen hakemuksen lähettämistä turhaan sinun kannattaa siis olla varma siitä, että hakemuksesi on tarkoituksenmukainen, siinä on kaikki tarvittavat tiedot ja täytät kaikki vaaditut vaatimukset.

Lisää Top5Credits
↑ mainos ↑

Hodnocení kategorie 4.5
Miten voin parantaa lainahakemustani?: 4.2/5 yritykseltä 24 äänet
Laura Laura
Laura on suomalainen copywriter ja kääntäjä, jonka erikoisalaa ovat erityisesti erilaiset rahoitusmarkkinoiden aiheet. Lisätietoja...

3000
Lainasumma 1 000 € - 3 000 €
Korko 34,3 %
Eräpäivä 0
10000
Lainasumma 500 € - 10 000 €
Korko 12,9 %
Eräpäivä 6 - 60 kk
20000
Lainasumma 500 € - 20 000 €
Korko 14,62 %
Eräpäivä 2 – 7 vuotta
60000
Lainasumma 100 € - 60 000 €
Korko 9,5 %
Eräpäivä 1 - 15 vuotta