Lainan hakeminen ulkomailta on houkutteleva ajatus siinä vaiheessa, jos tuntuu siltä että suomalaiset lainantarjoajat eivät myönnä enää lainoja. Tämä ei kuitenkaan ole järkevä vaihtoehto, sillä useimmiten lainan hylkäämiselle on järkevä syy ja sillä suojellaan myös lainanottajaa.

Lainaa ulkomailta

Lainan hakeminen ulkomailta on houkutteleva ajatus siinä vaiheessa, jos tuntuu siltä että suomalaiset lainantarjoajat eivät myönnä enää lainoja. Tämä ei kuitenkaan ole järkevä vaihtoehto, sillä useimmiten lainan hylkäämiselle on järkevä syy ja sillä suojellaan myös lainanottajaa.  

Jos hakee lainaa keinolla millä hyvänsä ulkomailta, voi hyvinkin käydä niin että valitsee epäluotettavan tahon, jonka jälkeen voi olla lainojensa kanssa entistä enemmän ongelmissa, mitä ennen. 

Eri asia on sitten ulkomaiset lainantarjoajat, joilla on toimipisteet Suomessa. Itse asiassa tällaisia rahoituslaitoksia on Suomessa runsaastikin. 

Ulkomaiset rahoituslaitokset Suomessa

Suomessa toimivia rahoituslaitoksia on tätä nykyä runsaasti ja ne saattavat kuulostaa tottumattomalle epäilyttävältä. Moni kuitenkin unohtaa sen, että useat pankit ovat ulkomaisessa omistuksessa ja olleet sitä jo pitkään. 

Ulkomaisia, mutta Suomessakin toimivia rahoituslaitoksia ovat esimerkiksi seuraavat: 

 • Avida
 • Bigbank
 • Bank Norwegian
 • Komplett Bank
 • Bondora
 • Collector
 • Nordnet Bank
 • Resurs Bank
 • Svea
 • Brabank
 • Swedbank
 • Instabank

Edellämainitut lainantarjoajat ovat kotoisin joko Ruotsista, Norjasta, Tanskasta ja Virosta eli Suomen naapurustosta. 

Lainaa oikeasti ulkomailta

Jos ylläolevat rahoituslaitokset eivät jostain syystä sovellu lainan hakemiseen, on mahdollista hakea lainaa EU-maista tai muualtakin. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon muutamia seikkoja, joilla voi vähentää huijatuksi tulemista: 

 • Älä usko rahoittajaa, joka antaa lainaa vain henkilötietoja vastaan
 • Älä usko rahoittajaa, joka vaatii ennakkoon maksua jotta laina annetaan
 • Ole varovainen varsinkin henkilörahoittajien kanssa 
 • Ota selvää yrityksistä etukäteen kunnolla - vaikka verkkosivut näyttävät luotettavilta, voi siltikin olla kyseessä huijaus
 • Lue arvosteluja ja kokemuksia jos rahoituslaitos on uusi
 • Älä usko, jos lainoittaja lupaa lainoja ilman luottotietoja 
 • Jos rahoittajan verkkosivut ja kieliasu on kehnoa, unohda koko juttu
 • Jos verkkosivuilla ei ole kunnollisia yhteystietoja, unohda tällöinkin koko juttu

Ulkomaisten rahoituslaitosten asiakaspalvelu ei ole todennäköisesti saatavilla suomeksi. Usein kuitenkin englannilla pärjää hyvin, jos lainan ottaja osaa englantia itse kohtuullisesti. Taloudellisissa asioissa ei kuitenkaan pelkällä peruskouluenglannilla pärjää. Haittoja voivat olla taas riitatilanteet, sillä lakiteknisten asioiden hoitaminen ulkomailla toimivan yrityksen tai lainoittajan kanssa on varmasti hankalaa ja kallista.  

Vaivattomimmat lainat Suomessa

Vaivattomin laina Suomessa on vakuudeton laina rahoituslaitokselta. Rahoituslaitokset antavat lainat omien päätöksiensä perusteella. Lainan antamiseen vaikuttavat esimerkiksi: 

 • tulot ja menot - palkkatulot, työttömyyskorvaus tai eläke tuloissa ja menoissa . vuokrat, sähkömaksut ja vesimaksut, yhtiövastikkeet, ruoka, lääkkeet jne. 
 • lainan hakijan muu taloudellinen tilanne
 • muut lainat jotka on hakijalle aiemmin myönnetty

Tuloja ja menoja kannattaa pohtia kunnolla, ennen kuin hakee lainaa ja ilmoittaa tietoja. Vääriä tietoja ei kannata antaa, eikä niitä edes saa antaa. Tarkoitus on rahoituslaitoksilla varmistaa se, että lainanhakija pystyy maksamaan lainansa pois kohtuullisesti ja ilman taloudellisia vaikeuksia.

Vakuudettomia lainoja antavat lähes jokainen ylempänä artikkelissa mainittu rahoituslaitos. Yleisesti ottaen järkevintä on hakea lainaa lainoittajalta, jolla on sivutoimipiste myös Suomessa. 

Yhteenvetoa

Lainan hakemisessa nyrkkisääntönä on se, että lainaa kannattaa ehdottomasti ja ensisijaisesti hakea suomalaiselta rahoituslaitokselta tai pankilta, tai sitten ulkomaiselta rahoituslaitokselta tai pankilta jolla on sivupiste myös kotimaassamme. Tämä helpottaa kaikkea tarvittavaa asiointia mutta myös epäselvyyksissä ja riitatilanteissa kommunikointi suomen kieltä osaavien lainanantajien kanssa. 

Ulkomailta hakiessasi lainaa, voi olla mahdollista etteivät ne lainaa toiseen maahan. Ja jos ne lainaavat, voivat lainan ehdot olla niin epäedulliset, että lainan ottaja voi olla luottonsa kanssa piakkoin ongelmissa. Jos haet ulkomailta lainaa, on tällaisen lainoittajan taustoista ja luotettavuudesta vaikea mennä takuuseen. Tietojen hankkiminen on selvästi työläämpää. 

Ulkomailta rahaa antavat lainoittajat voivat myös olla liian hyviltä kuulostavia. Ja jos ne kuulostavat liian hyviltä ollakseen totta, kyse on todennäköisesti juuri siitä. Ne eivät kerro koko totuutta ja pahimmillaan lainoittajat voivat olla huijareita. 

Suomessa on paljon lainanantajia, jotka ovat luotettavia ja niillä on erilaisia lainoja tarjolla. Jos mikään niistä ei anna enää sinulle lainaa, syy on todennäköisesti se, että maksukykysi on sen verran alentunut että ne eivät edes Suomen lakien mukaan saa antaa lainaa. Samalla tässä suojellaan ihmisiä, joilla on mennyt maksukyky. 

Jos mikään muu ei auta, mutta rahaa pitäisi saada elämiseen ja lainojen maksamiseen, kannattaa kääntyä kuntien ja valtion puoleen. Jotkin Suomen kunnat voivat mahdollisuuksien mukaan auttaa vähävaraista ja maksukykynsä menettänyttä sosiaalisella luotolla. Sosiaalinen luotto on pienituloisille ja vähävaraisille suunnattu laina / luotto, joilla ei ole mahdollista saada muuta kohtuullista luottoa. Sen tarkoitus on estää ihmisiä hankkimasta liikaa epäedullisia pikavippejä

Samalla se voi myös estää lainan hakijaa hakemasta epäluotettavaa lainaa ulkomailta epämääräisiltä lainoittajilta, joiden taustoja ei ole kunnolla tutkittu ja josta on mahdollisesti jo huonoja kokemuksia ihmisiltä, jotka elävät samassa tilanteessa. 

Lainan hakeminen voi olla joskus järkevää, mutta aina se ei ole. Lainoja kannattaakin vertailla ja tutkia itse, mikä niistä voisi sopia sinulle ja mikä laina sinun olisi mahdollista saada. 

Lisää Top5Credits
↑ mainos ↑

Hodnocení kategorie 4.5
Lainaa ulkomailta: 4.2/5 yritykseltä 211 äänet
Laura Laura
Laura on suomalainen copywriter ja kääntäjä, jonka erikoisalaa ovat erityisesti erilaiset rahoitusmarkkinoiden aiheet. Lisätietoja...