Luottotietorekisteri

Luottotietorekisteri kerää tietosi luotonantajia varten

Luottotietorekisteri on erilaisten viranomaisten ylläpitämä rekisteri, joka kerää tietoa ihmisten ja yritysten luotonmaksukyvystä. Tämä rekisteri toimii siten, että sinne tehdään merkintä, eli niin sanottu luottotietomerkintä siinä tapauksessa, että et pysty hoitamaan jonkun laskun maksua vielä useammankaan muistutuksen jälkeen. Luottotietorekisteriin saat merkinnän yleensä vasta sen jälkeen, kun velka-asiasi on käsitelty käräjäoikeudessa, ja sinulta on ulosmitattu omaisuutta velan maksamiseen. Luottotietorekisteriä pidetään yllä ja kerätään siitä syystä, että erilaisia lainoja tai vaikkapa osamaksusopimuksia myöntävien tahojen olisi helpompi tietää, ketkä ovat luottokelpoisia, eli kenelle on mahdollista myöntää lainaa ilman, että siihen sisältyy liian suuria riskejä siitä, että lainat jää lopulta maksamatta takaisin. Luottotietorekisteristä voi olla hyötyä myös sinulle, sillä merkintä tässä rekisterissä estää henkilöä velkaantumasta lisää esimerkiksi erilaisten lainojen tai muiden vastaavien kautta, sillä luottotietomerkinnän saamisen jälkeen tällaisten saamisesta tulee lähes kokonaan mahdotonta.

Kuinka vältyt luottotietorekisterin merkinnältä?

Merkintä luottotietorekisterissä on ikävä juttu, sillä se vaikeuttaa elämää hyvin monella eri tavalla. Paitsi että sinun on sen jälkeen mahdotonta saada lainoja tai vaikkapa pikavippejä, aiheuttaa sen hankaluuksia myös esimerkiksi vakuutusten, puhelinliittymien ja jopa vuokra-asuntojen hankkimisessa. Merkintä luottotietorekisterissä vaikeuttaa elämää usein jopa vuosien ajan, minkä vuoksi on todella tärkeää pyrkiä välttämään kaikenlaisia merkintöjä maksuvaikeuksista luottotietorekisterissä. Tämä onnistuu useimmiten siten, että pidät hyvää huolta taloudestasi, ja pyrit maksamaan kaikki laskusi aina ajallaan. Tämän lisäksi on tärkeää, ettet elä yli varojesi, eli esimerkiksi nosta holtittomasti lainoja, joiden takaisinmaksusta et oikeastaan pysty olemaan millään tavalla varma. Luottotietorekisteri on monille viranomaisille hyödyllinen työkalu, mutta se saattaa vaikuttaa yksilön elämään kielteisesti todella pahasti, minkä vuoksi haluat varmasti välttyä siltä, että luottotietorekisteri pitää minkäänlaisia merkintöjä juuri sinusta. Tämän vuoksi vastuullinen taloudenpito on ensiarvoisen tärkeää.

Lisää Top5Credits
‚ÜĎ mainos ‚ÜĎ

Hodnocení kategorie 4.5
Luottotietorekisteri: 4.2/5 yritykseltä 22 äänet
Laura Laura
Laura on suomalainen copywriter ja kääntäjä, jonka erikoisalaa ovat erityisesti erilaiset rahoitusmarkkinoiden aiheet. Lisätietoja...