Lainamarkkinoilla on käynnissä valtava muutos, jossa monet uudenlaiset digipankit ovat haastamassa perinteisiä isoja pankkeja. Muutos on mullistanut lainamarkkinoita tuomalla aivan uudenlaisia laina- ja luottotuotteita. Kuluttajan valikoima on nykyään ehdottomasti aiempaa laajempi, ja jokainen varmasti löytää juuri itselleen sopivanlaisen lainan lukuisten vaihtoehtojen joukosta. Mistä kuluttaja voi kuitenkin tietää, mitkä lainanantajista ovat luotettavia ja mistä lainaa voi hakea? Käydään yhdessä läpi seikkoja, jotka auttavat tunnistamaan luotettavan palvelun.

Miten luotettavan lainantarjoajan voi tunnistaa?

Syyskuun alussa vuonna 2019 tuli voimaan lakimuutos, jonka tavoitteena on selkeyttää lainamarkkinoita ja parantaa kuluttajansuojaa merkittävästi. Ensimmäinen merkki, jonka avulla voi tunnistaa luotettavan lainanantajan on se, että lainanantaja noudattaa näitä uusia kuluttajansuojalain muutoksia. Lakiin sisältyy esimerkiksi vaatimus siitä, että lainan nimelliskorko ei saa kohota yli 20 prosenttiin eikä lainan kulut yli 150 euroon vuodessa. Kannattaa siis tarkistaa, onko tarkastelemasi lainanantaja noudattanut näitä ehtoja.

Toinen keino tarkistaa lainanantajan luotettavuus on tarkastella palvelun verkkosivustoja. Löytyykö sivustolta helposti kaikki lainaa koskevaa tieto? Entä onko lainantarjoaja listannut ehtonsa selkeästi ja kertonut, minkä maan lainsäädännön alla se toimii ja minne yritys on rekisteröity? Luotettavat tarjoajat listaavat nämä asiat aina selkeästi, joten mikäli olet epävarma, suosittelemme tarkastelemaan eri tarjoajaa – löydät laajasta joukosta varmasti juuri tarpeisiisi sopivan lainan ja lainantarjoajan.

Kolmas keino varmistua luotettavuudesta on käyttää apuna lainanvälittäjää. Lainanvälittäjiä on olemassa verkossa useita, ja niiden avulla on helppoa tarkastella yhtäaikaisesti erilaisia lainoja ja kilpailuttaa niitä. Kun haet lainaa lainanvälittäjän kautta, on lainanvälittäjä tehnyt kaiken taustatyön ja tarkistanut tarjoajan luotettavuuden. Sinuun on täytettävä vain yksi helppo hakemus, jonka jälkeen lainantarjoaja kilpailuttaa hakemuksesi puolestasi. Säästät reilusti aikaa, löydät todennäköisesti parhaan mahdollisen tarjouksen eikä sinun tarvitse huolehtia tarjoajien luotettavuudesta, kun se tehdään puolestasi. Erilaisia välittäjiä on listattu esimerkiksi Coolrahoittaa-sivustolle. Sivustollamme voit tarkastella koko lainamarkkinoiden tarjontaa helposti ja yksinkertaisesti ja halutessasi jättää hakemuksen saman tien.

Lisää Top5Credits
↑ mainos ↑

Hodnocení kategorie 4.5
Miten luotettavan lainantarjoajan voi tunnistaa?: 4.2/5 yritykseltä 21 äänet
Laura Laura
Laura on suomalainen copywriter ja kääntäjä, jonka erikoisalaa ovat erityisesti erilaiset rahoitusmarkkinoiden aiheet. Lisätietoja...

60000
Lainasumma 100 € - 60 000 €
Korko 6,26 %
Eräpäivä 1 - 15 vuotta
100000
Lainasumma 1 000 € - 100 000 €
Korko 21,3 %
Eräpäivä 3 - 18 kk
3000
Lainasumma 1 000 € - 3 000 €
Korko 34,3 %
Eräpäivä 0
4000
Lainasumma 50 € - 4 000 €
Korko 29,97 %
Eräpäivä 3 - 36 kk
Ege Ege  5
150
Lainasumma 50 € - 150 €
Korko 1,67 %
Eräpäivä 30 vuorokautta
5000
Lainasumma 200 € - 5 000 €
Korko 4,74 %
Eräpäivä 1 – 35 kk