Alkanut vuosi 2019 tuo Suomen lainamarkkinoille monenlaisia mielenkiintoisia, uudenlaisia tuulia. Polttavina puheenaiheina ovat olleet muun muassa nouseva korkotaso, uudenlaiset lainat, markkinoille tulleet uudet lainantarjoajayritykset ja paljon muuta.

Vuoden 2019 uudet tuulet Suomen Lainamarkkinoilla

Viime vuoden loppu ja uuden vuoden alku ovat tuoneet mukanaan ensisijaisesti puhetta nousevasta korkotasosta. Korkotaso on pysynyt enn√§tyksen matalalla tasolla, jopa negatiivisena, enn√§tyspitk√§n ajan. T√§m√§ on ep√§tavallista. Kukaan ei osaa ennustaa, mille tasolle korot mahdollisesti nousevat ja milloin ne nousevat. On kuitenkin varmaa, ett√§ t√§h√§n kannattaa varautua, kun se viel√§ on mahdollista. Hankinnat siis kannattaa hoitaa kuntoon nyt, kun kaikkien lainojen korkotasot ovat edelleen enn√§tyksellisen matalalla tasolla. Matalalla tasolla olevat lainakorot tarkoittavat sit√§, ett√§ lainastasi sen tarjoajalle maksamasi kulu on pieni suhteessa lainan m√§√§r√§√§n. My√∂hemmin saatat joutua maksamaan tismalleen saman suuruisesta lainasta korkoa jopa moninkertaisesti nykyhetkeen n√§hden. Onko harkinnassasi siis ollut esimerkiksi kes√§m√∂kin remontti, auton vaihto tai vaikkapa v√§h√§n tavallista suuremmat juhlat? Suunnitelmiin kannattaa varautua ja ne kannattaa toteuttaa nyt, kun korkojen nousu voidaan viel√§ v√§ltt√§√§. Useimpien lainojen tapauksessa lainan korko sovitaan kiinte√§ksi lainan ottohetkell√§ ‚Äď vaikka yleinen korkotaso lainamarkkinoilla my√∂hemmin nousisikin, sinun lainasi korko pysyy turvallisesti sill√§ tasolla, jolle se on ottohetkell√§ sovittu.

Oletko huomannut, että Coolrahoittaa.fi -sivustoltamme löydät tietoa lukemattomista erilaisista erilaisia lainoja tarjoavista palveluista? Samalta verkkosivustolta löydät helposti yhdellä katsauksella lainantarjoajien nimet, lainasumman mahdollisen vaihteluvälin, lainan koron ja lainan pituuden kuukausina tai vuosina. Sivustolta löydät myös lisätietoa kustakin tarjoajasta ja asiakkaiden kirjoittamia arvosteluja lainasta ja lainantarjoajasta. Tämän työkalun avulla voit etsiä omaan tarpeeseesi sopivimman lainan, ja varautua mahdolliseen korkotason nousuun itsellesi parhaiten sopimalla tavalla.

Moni kuluttaja edelleen uskoo, ett√§ suurempaa lainaa voi saada vain pankista, ja ett√§ pankkilainojen lis√§ksi on olemassa vain ‚ÄĚpikavippej√§‚ÄĚ. T√§m√§ ei kuitenkaan en√§√§ pid√§ paikkaansa. T√§n√§ vuonna on yh√§ tavallisempaa, ett√§ yh√§ suurempia lainoja on mahdollista saada my√∂s muunlaisista rahoituslaitoksista. Lainojen takaisinmaksuajat ulottuvat jopa 15 vuoden aikav√§lille, ja yksityishenkil√∂iden on mahdollista saada lainaa jopa 50.000 tai 100.000 ‚ā¨ asti - yrityksist√§ puhumattakaan! Rahoitusmarkkinat ovat siis selv√§sti mullistumassa suuresti. Esittelemme t√§ss√§ artikkelissa muutaman tarjoajan, joilta lainaa on mahdollista saada suurempiakin hankkeita varten.

Jos olet yritt√§j√§, suosittelemme tutustumaan esimerkiksi uuteen BusinessCredit-palveluun. BusinessCreditin kautta voit saada yrityslainaa jopa 100.000‚ā¨ asti! Muita yrityksille tarkoitettuja lainantarjoaja ovat esimerkiksi Ferratum ja Yritysluotto, joista voi samalla tapaa saada lainaa jopa 100.000‚ā¨ yrityksen eri tarkoituksia ja tarpeita varten.

Markkinoille on astunut mukaan my√∂s uusia, suurempia lainoja tarjoavia palveluita vastaamaan yksityishenkil√∂iden tarpeisiin. Esimerkiksi tamperelainen Lendr my√∂nt√§√§ matalalla korolla varustettua luottoa jopa 70.000‚ā¨ asti. Erityisen suosituiksi kuluttajien keskuudessa ovat tulleet erilaiset yhdistelylainat. Yhdistelylainalla tarkoitetaan suurempaa lainaa, joka otetaan pienempien lainojen poismaksua varten. T√§ll√§ tavalla kaikki lainat voidaan niputtaa, ja niist√§ voidaan maksaa yht√§ matalampaa korkoa samaan paikkaan useamman pienen lainan suuremman koron sijasta. Erityisesti t√§llaista palvelua tarjoaa SuomenYhdistelylaina, jonka avulla lainoja voi niputtaa yhteen jopa 60.000‚ā¨ edest√§.

Jäämme innolla odottamaan, mitä Suomen lainamarkkinoilla tapahtuu loppukuukauden aikana. Mielenkiintoisia kysymyksiä ovat mm. se, mitä uusia toimijoita astuu kehään, minkälaisia uusia ideoita kehitetään ja miten alkuvuonna tehdyt ennustukset pitävät paikkansa.

Lisää Top5Credits
‚ÜĎ mainos ‚ÜĎ

Hodnocení kategorie 4.5
Vuoden 2019 uudet tuulet Suomen Lainamarkkinoilla: 4.2/5 yritykseltä 27 äänet
Laura Laura
Laura on suomalainen copywriter ja kääntäjä, jonka erikoisalaa ovat erityisesti erilaiset rahoitusmarkkinoiden aiheet. Lisätietoja...

100000
Lainasumma 1¬†000¬†‚ā¨ - 100¬†000¬†‚ā¨
Korko 21,3 %
Eräpäivä 3 - 18 kk
4000
Lainasumma 1¬†‚ā¨ - 4¬†000¬†‚ā¨
Korko 3 %
Er√§p√§iv√§ 3 ‚Äď 54 kk
70000
Lainasumma 500¬†‚ā¨ - 70¬†000¬†‚ā¨
Korko 10,4 %
Eräpäivä 1 - 15 vuotta
60000
Lainasumma 100¬†‚ā¨ - 60¬†000¬†‚ā¨
Korko 6,26 %
Eräpäivä 1 - 15 vuotta
100000
Lainasumma 3¬†000¬†‚ā¨ - 100¬†000¬†‚ā¨
Korko 7,7 %
Eräpäivä 1 - 12 kk