Lainojen takaisinmaksuerät voivat olla kuukausittain tililtä lähtevä suurikin rahasumma. Oletko koskaan miettinyt, että tätä takaisinmaksusummaa voi olla mahdollista pienentää? Sekä suurten lainojen että pienempien kulutusluottojenkin kilpailuttaminen kannattaa.

Milloin olet viimeksi kilpailuttanut lainasi?

Suomalainen on tottunut vertailemaan ja kilpailuttamaan kaikkea sähkösopimusten, puhelin- ja nettiliittymien ja kahvipakettien hintojen välillä. Lainat kuitenkin jostain syystä usein unohtuvat tästä joukosta ja helposti oletetaan, että summa ja ehdot pysyvät samana, oli mikä oli. Näin ei kuitenkaan välttämättä ole.

Lainaa ensimmäistä kertaa hakevan kannattaa tutustua tarjottavien lainojen ehtoihin ja hintoihin kaikessa rauhassa. Tarjouksia kannattaa pyytää useasta eri paikasta mahdollisimman hyvien ehtojen varmistamiseksi. Kaikilla lainantarjoajilla on erilaiset korkoprosentit, takaisinmaksuehdot ja muut ehdot. Vertaillessa kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti lainan kokonaiskustannuksiin eli lainan todelliseen vuosikorkoon, ei ainoastaan yksittäiseen nimelliseen vuosikorkoon.

Myös vanhan lainan kilpailuttaminen voi kannattaa. Kuten monet tietävätkin, korot ovat tällä hetkellä olleet pitkään ennätyksellisen alhaalla. Onko sinulla siis esimerkiksi vuosikausia sitten hankittu suuri kiinteäkorkoinen asuntolaina, jonka korot ovat jääneet 90-luvulle? Myös tämä kannattaa tarkistaa.

Usean pienen lainan yhdisteleminen yhdeksi suuremmaksi lainaksi, eli niin sanotuksi yhdistelylainaksi kannattaa. Usean pienen lainan takaisinmaksaminen tulee reilusti kalliimmaksi kuin yhden suuremman lainan. Lisäksi yhdestä lainasta on helpompaa huolehtia kuin useasta – kukapa ei mieluummin tekisi kuukaudessa vain yhtä tilisiirtoa jatkuvan siirtelyn sijaan?

Oli tilanteesi siis mikä tahansa, kilpailutus kannattaa. Kilpailutuksen voi tehdä helposti verkossa, sillä netti on tänä päivänä täynnä erilaisia rahoituspalveluntarjoajia, joiden sivuilla tarjouksen hakeminen käy käden käänteessä. Tarjouksen pyytäminen näiltä verkkosivustoilta ei sido mihinkään, joten voit täyttää hakemuksen myös silkasta uteliaisuudesta. Ja mikäli löydät itsellesi sopivan vaihtoehtoisen lainan, on sen hakeminen helppoa ja nopeaa. Voit tutustua kaikkiin eri vaihtoehtoihin osoitteessa Coolrahoittaa.fi. Sivuston selaaminen on helppoa, ja samalla silmäyksellä on mahdollista nähdä kaikkien eri lainojen ja niiden tarjoajien ehdot ja hinnat. Joiltain tarjoajilta voi saada myös pikavippi ilman luottotietoja, eli kaikki vaihtoehdot kannattaa tarkistaa.

Älä siis anna lainan takaisinmaksuerän enää olla se summa, joka kuukausittain tyhjentää tilisi kuiviin. Tartu toimeen ja selvitä, onko tätä summaa mahdollista pienentää!

Lisää Top5Credits
↑ mainos ↑

Hodnocení kategorie 4.5
Milloin olet viimeksi kilpailuttanut lainasi?: 4.2/5 yritykseltä 21 äänet
Laura Laura
Laura on suomalainen copywriter ja kääntäjä, jonka erikoisalaa ovat erityisesti erilaiset rahoitusmarkkinoiden aiheet. Lisätietoja...

5000
Lainasumma 500 € - 5 000 €
Korko 19,95 %
Eräpäivä 2 - 10 vuotta
5000
Lainasumma 200 € - 5 000 €
Korko 4,74 %
Eräpäivä 1 – 35 kk
2000
Lainasumma 20 € - 2 000 €
Korko 5 %
Eräpäivä 1 - 44 kk
250000
Lainasumma 2 000 € - 250 000 €
Korko 2,5 %
Eräpäivä 1 - 18 kk
60000
Lainasumma 500 € - 60 000 €
Korko 4,9 %
Eräpäivä 1 - 15 vuotta
20000
Lainasumma 500 € - 20 000 €
Korko 5 %
Eräpäivä 2 - 10 vuotta