Joukkorahoitus

    Joukkorahoitus

Joukkorahoitus

Joukkorahoitus (englanniksi crowd funding) on yleistermi rahoitusmuodoille, joissa hanke, projekti, palvelu tai tuote kerää rahoitusta isolta käyttäjämassalta.

Lainahakemus
↑ mainonta ↑

50 000 €
Lainasumma 500 € - 50 000 €
Korko 13,12 %
Eräpäivä 1 - 15 vuotta
Tietoa Hanki laina
↑ mainonta ↑

Esimerkki: Todellinen vuosikorko on 13,12 %, kun lainasumma on 10 000 €, takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 150 € ja esimerkkikorko 10,9 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 13 465 €, eli 216,93 €/kk. Todellinen vuosikorko 4,9-50%.

Nopea tieto

Lainan omistus

 • Laina enintään 50 000 €
 • Eräpäivä: 1 - 15 vuotta
 • Vahvistus 24 h

Lainaehdot

 • Olet vähintään 20-vuotias
 • Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot
 • Sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä

Yrityksesä

ScandiBankerin omistaa Rvnue Aps -niminen tanskalaisyritys, jonka pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa. Lainahakemukset ja luottopäätökset ovat kuitenkin täysin suomenkielisiä ja palvelu turvallista, sillä EU:n rahoitusalan normit ja lainsäädäntö… Enemmän tietoa yrityksestä Salus Group Oy

Lainaa yhtiöltä 500 € korolla alkaen 13,12 % Hanki laina
60 000 €
Lainasumma 500 € - 60 000 €
Korko 5,12 %
Eräpäivä 1 - 15 vuotta
Tietoa Hanki laina
↑ mainonta ↑

Esimerkki: Kun 10 000 € laina maksetaan takaisin 5 vuodessa, takaisinmaksettava kokonaissumma on 11 322,74 €. Kuluja syntyy 1 322,74 € ja todellinen vuosikorko on 5,12 %.

Nopea tieto

Lainan omistus

 • Laina enintään 60 000 €
 • Eräpäivä: 1 – 15 vuotta
 • Vahvistus 24 h

Lainaehdot

 • Lendo lainapalvelun ikäraja on 18 vuotta
 • Lainan hakijalla ei saa olla luottohäiriömerkintää
 • Lisäksi lainanhakijalla täytyy olla riittävän säännölliset tulot, haettuun lainaan nähden

Yrityksesä

Lainake-palvelua tarjoaa lahtelainen Holla Online Oy -yritys, joka vastaa lainapalveluun liittyvistä asiakasrekistereistä ja käyttää sivuillaan aina suojattua yhteyttä ja käsittelee asiakastietoja luottamuksellisesti. Yrityksellä on Suomessa korkein… Enemmän tietoa yrityksestä Holla Online Oy

Lainaa yhtiöltä 500 € korolla alkaen 5,12 % Hanki laina
25 000 €
Lainasumma 2 000 € - 25 000 €
Korko 13 %
Eräpäivä 2 - 15 vuotta
Tietoa Hanki laina
↑ mainonta ↑

Esimerkki: Teemme luottotietojen tarkistuksen lainaa hakiessasi, jolloin selvitämme mm. lainasi Collector Bank AB:ssa ja muilla lainanantajilla takaisinmaksukykysi arvioimiseksi. Tilinhoitomaksu 3 €. Avausmaksu 60 €. Korko 9,90 % - 19,90 %. Lainan takaisinmaksuaika on vähintään 2 vuotta ja enintään 15 vuotta. Lainaesimerkki: 4000 euron lainalla, jonka lyhennysaika on 4 vuotta, luoton avausmaksu 60 €, laskutusmaksu 3 €/erä ja korko 13 %, todellinen vuosikorko on 16,54 %. Kuukausierien määrä 48 kuukautta ja kuukausierä 107,31 €. Esimerkin mukaisen luoton kustannukset 1354,88 € ja KSL:n mukainen luottohinta 5354,88 €.

Nopea tieto

Lainan omistus

 • Laina enintään 25 000 €
 • Eräpäivä: 2 – 15 vuotta
 • Vahvistus 24 h

Lainaehdot

 • Olet täyttänyt 20 vuotta
 • Sinulla on vakituiset tulot (palkkatulo tai eläke)
 • Vuositulosi ovat vähintään 15 000 euroa
 • Olet asunut Suomessa vähintään 24 kuukautta
 • Sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä
 • Sinulla ei ole avointa lainaa Collector Bank AB:ssa

Yrityksesä

Enemmän tietoa yrityksestä Collector Bank AB

Lainaa yhtiöltä 2 000 € korolla alkaen 13 % Hanki laina

    Joukkorahoitus

Joukkorahoitusta on esimerkiksi se, kun kymmenen pääomasijoittajaa rahoittavat start-up-yrityksen alkuinvestoinnit tai jos tuhannet, jopa sadattuhannet yksityishenkilöt maksavat pieniä kertasummia uuden, innovatiivisen tuotteen kehitykseen. Tässä artikkelissa keskitytään juuri jälkimmäiseen rahoitusmuotoon. Joukkorahoitus (toisinaan myös "mikrorahoitus") ei ole enää teknologiapiirien oma pieni juttunsa, vaan siitä on tullut varteenotettava rahoitusmuoto isoihinkin projekteihin. Joukkorahoitus on silti edelleen suosittu rahoitustapa juuri teknologia-alalla, mutta myös muun alan yrittäjät ja innovaattorit ovat löytäneet joukkorahoituspalveluiden pariin. Isojen kansainvälisten palveluiden lisäksi Suomestakin löytyy muutamia joukkorahoitukseen erikoistuneita sivustoja.

Kuinka joukkorahoitus toimii?

Parhaan kuvan joukkorahoituksesta saa, kun tutustuu maailman käytetyimpiin crowd funding -alustoihin. Vuonna 2009 perustettu Kickstarter on tunnetuin ja suurin joukkorahoituspalvelu – sen kautta on kerätty erilaisiin projekteihin jo yli neljä miljardi dollaria.

Palvelu toimii siten, että palvelun tai tuotteen tuottaja julkaisee Kickstarteriin oman projektinsa ja määrittelee sille tavoitesumman. Kun tavoitesumma täyttyy, tuottaja pystyy toteuttamaan suunnitelmansa käytännössä. Joukkorahoittaminen on aina vastikkeellista, eli jos projektin tavoite on luoda uusi, maailman kestävin pikaliima, jokainen yli 5 dollaria lahjoittanut voi saada esimerkiksi yhden liimapullon vastineeksi panostuksestaan, jos rahoitustavoite toteutuu.

Joukkorahoituksen edut

Sijoittajia voi olla vaikea löytää projekteihin, jotka eivät välttämättä paperilla ole niin tuottavia, että ne kiinnostaisivat varsinaisia pääomasijoittajia. Joukkorahoitus nojaa siis suureen massaan: kun 10 000 ihmistä sijoittaa projektiin euron, moni aloitteleva yrittäjä saa summalla prototyyppinsä tuotettua, eikä yksittäisen sijoittajan kukkaro ole juurikaan keventynyt.

Projekteja on monia erilaisia ja usein rahoitusvaihtoehtojakin löytyy useampia. Suurempia summia sijoittamalla saa enemmän vastinetta rahalleen, vaikkapa useita tuotteita tai premium-version tuotteesta. Projektin tuottaja näkee rahoituksen tilanteen reaaliaikaisesti ja pystyy hieman ennakoimaan tulevaa tilauskantaa, jos tavoitesumma näyttää täyttyvän odotettua nopeammin. Monissa joukkorahoituspalveluissa projektin tuottaja saa sijoitetut rahat joka tapauksessa, vaikka tavoitesumma ei koskaan kokonaisuudessaan täyttyisikään.

Joukkorahoituksen haittapuolet

Toisinaan kritisoidaan, että joukkorahoitusbisnes on rahoitusmaailman villi länsi. Valtaosa sijoittajista ei koskaan näe yrittäjää koskaan kasvotusten ja toisinaan rahoituksen vastineeksi luvattu tuotekin jää kokonaan saamatta. Näitä tapauksia sattuu verrattain harvoin, mutta on syytä huomauttaa, että kyse ei ole aina huijauksesta: prototyypin tai ensimmäisen tuote-erän valmistaminen saattaa lykkääntyä tai peruuntua esimerkiksi laiterikon, sairastumisen tai luonnonkatastrofin vuoksi. Esimerkiksi Kickstarter ei ota vastuuta siitä, käyttääkö projektin julkaisija rahat todellisuudessa siihen tarkoitukseen, mitä rahoittajille on luvattu. Monet joukkorahoituspalvelut toimivatkin ainoastaan rahoituksen välittäjänä, jolloin taloudellisen riskin, olkootkin se kuinka pieni tahansa, kantavat kokonaisuudessaan mikrorahoittajat itse.

Lainahakemus
↑ mainonta ↑

Artikkelit

Operaattori

Lainavertailija Coolrahoittaa.fi:
Lemony trade s.r.o. LemonyApps
Prague, VAT: CZ29043026
Yhteystiedot
Yritys ei tarjoa mitään rahoituspalveluilta.

Tietoa sivustosta

Coolrahoittaa.fi on lainavertailusivusto. Rakennamme läpinäkyvyyttä ja tietojen kokonaisuutta. Meidän palveluidemme avulla tiedät, mikä laina valita.

Yhteydenottolomake

Onko sinulla kysyttävää? Ota meihin yhteyttä ja yritämme vastata pian.

5000 € jatkuva luotto heti tilille - Nopea lainapäätös  Hanki laina