Lainan korko tällä hetkellä

    Lainan korko tällä hetkellä

Lainan korko tällä hetkellä

Yksi ensimmäisistä asioista, mitä kuluttaja katsoo lainaa hakiessaan, on korkoprosentti. Korko määrittelee eniten, kuinka paljon lainasummaan tulee kuluja, eli kuinka kallis laina on.

Lainahakemus
↑ mainos ↑

50 000 €
Lainasumma 500 € - 50 000 €
Korko 9,5 %
Eräpäivä 1 – 15 vuotta
Tietoa Hae lainaa
↑ mainos ↑

Esimerkki: Luoton ollessa esimerkiksi 6 000 € ja takaisinmaksuajan 3 vuotta on kuukausierä 195 €. Kuukausierään lisätään 5 € laskutuslisä. Lisäksi tulee avausmaksu 49 €. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 7 239 €.

Nopea tieto

Lainan omistus

 • Laina enintään 50 000 €
 • Eräpäivä: 1 – 15 vuotta
 • Vahvistus 15 minuutissa

Lainaehdot

 • Perusvaatimukset ovat, että olet vähintään 20-vuotias
 • Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot
 • Asut vakituisesti Suomessa eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä

Yrityksesä

Freedom Rahoitus on Pohjoismaiden kokenein lainojen välittäjä, olemme toimineet alalla vuodesta 1999. Lähes kahdenkymmenen vuoden aikana olemme auttaneet yli miljoonaa asiakasta löytämään parhaan mahdollisen lainan tai alentamaan olemassa olevien… Enemmän tietoa yrityksestä Freedom Rahoitus Oy

Lainaa yhtiöltä 500 € korolla alkaen 9,5 % Hae lainaa
70 000 €
Lainasumma 500 € - 70 000 €
Korko 4,5 %
Eräpäivä 1 - 15 vuotta
Tietoa Hae lainaa
↑ mainos ↑

Esimerkki: Todellinen vuosikorko on 10,91%, kun lainasumma on 10 000 €, takaisinmaksuaika on 5 vuotta, esimerkkikorko 10,4%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 12 866,64 €, eli 214,4 €/kk. Laina-aika 1-15 vuotta, todellinen vuosikorko 4,5%-50,5%.

Nopea tieto

Lainan omistus

 • Laina enintään 70 000 €
 • Eräpäivä: 1 – 15 vuotta
 • Vahvistus 15 min.

Lainaehdot

 • Jos olet täyttänyt 18 vuotta
 • Jolla on suomalainen henkilöturvatunnus ja suomalainen pankkitili

Yrityksesä

Solidalaina antaa palvelujen löytää edullinen laina sinulle. Ne antavat asianmukaista ohjausta, kun kyse hinnoittelua ehdot. Antaen useita tarjouksia yhden yhteisen hakemuksen; ne tarjoavat vain sopiva ja parhaat valinnat. Joskus kun asiakas on… Enemmän tietoa yrityksestä Solida Laina

Lainaa yhtiöltä 500 € korolla alkaen 4,5 % Hae lainaa
50 000 €
Lainasumma 500 € - 50 000 €
Korko 10,4 %
Eräpäivä 1 - 12 vuotta
Tietoa Hae lainaa
↑ mainos ↑

Esimerkki: 10 000€ 6 vuodelle, korko 10,4 %, tod. vuosikorko 10,91 %. Tilinhoitomaksut 0€. Aloitus- ja kuukausikulut 0€. Korkokulut 2744€ ja kokonaiskulut 12 744€ € eli 177 €/kk.

Nopea tieto

Lainan omistus

 • Laina enintään 50 000 €
 • Eräpäivä: 1 – 12 vuotta
 • Vahvistus 24 h

Lainaehdot

 • Jos olet täyttänyt 18 vuotta
 • Jolla on suomalainen henkilöturvatunnus ja suomalainen pankkitili

Yrityksesä

Financium on auttaa ihmisiä saada laina helppoa yhdessä sovelluksessa. Tarvitsee vain täyttää lomakkeen ja lähettää sen. Saat hetken tarjouksia paras tilasi vähemmän muodollisesti. Financium tarjoaa tätä palvelua ilmaiseksi asiakkailleen. Enemmän tietoa yrityksestä Eone Oy

Lainaa yhtiöltä 500 € korolla alkaen 10,4 % Hae lainaa

    Lainan korko tällä hetkellä

Koron suuruuteen vaikuttavat monet tekijät, kuten kansalliset ja kansainväliset taloussuhdanteet, rahamarkkinoiden likviditeetti ja lainasumman suuruus.

Kuinka lainan korko määräytyy?

Korkoa voidaan ajatella maksuna, jonka lainan saaja maksaa luoton myöntäjälle rahojen käytöstä. Juuri korkojen avulla pankkien ja rahoitusyhtiöiden toiminta on kannattavaa. Korko toimii myös   vakuutena inflaation varalta: jos rahan arvo laina-aikana yllättäen heikkenee, luotonantajan tappio on hieman pienempi koron perinnän ansiosta.Lainojen ja luottojen korko on siis maalaistermein ilmaistuna "pankin laskennallinen kate", jonka tulee kattaa lainan hoidosta syntyvät kulut (henkilökulut, tilinhoitomaksut ja niin edelleen). Siksi korkoprosentit vaihtelevat suuresti: asuntolainojen korot ovat tavallisesti noin prosentin luokkaa, kun taas nopeiden kulutusluottojen, eli niin sanottujen pikavippien todellinen vuosikorko voi olla jopa 50 %.

Korkoprosenttina 0

Viime vuosina rahoitusalalla on vallinnut ostajan markkinat. Isojen lainojen, kuten asuntolainojen tapauksessa korkoprosenttiin vaikuttaa viitekorko, joka taas määrittelee pankin oman korkoprosentin. Suomessa yleisimmin käytetty viitekorko on Euribor. Euribor-korko on kaikille pankeille yhteinen korko, jolla pankit voivat keskenään lainata toisilleen rahaa omaan luottotoimintaansa. Kun pankin asiakas taas hakee Euribor-korkoon sidottua lainaa, hän maksaa korkoa joko suoraan Euribor-koron verran tai useimmiten hieman enemmän.

Jos laina on sidottu Euribor-viitekorkoon, voidaan päätyä tilanteeseen, jolloin korkoprosentti putoaa miinukselle. Useiden pankkien lainaehdoissa mainitaan, että pankin oma korkoprosentti vaihtelee viitekoron prosentin vaihtelun mukaan. Jos siis Euribor-viitekorko laskee 0,5 %, myös pankin korkoprosentti laskee samat 0,5 %. Jos siis asiakkaan maksama korko on yhteensä ollut 2,5 %, tämän jälkeen korko olisi enää 1,5 %. Jos taas asiakkaan kokonaiskorko olisi 0,7 % ja Euribor laskisi samat puoli prosenttia, korkoprosentiksi tulisikin -0,3. Näitä "negatiivisia korkoja" pankki ei kuitenkaan maksa asiakkaalle, vaan tällöin korkoprosentti on hetkellisesti 0.

Korko vs. todellinen vuosikorko

Käsitteet "korko" ja "todellinen vuosikorko" ovat kaksi täysin eri asiaa, jotka voivat helposti sekoittua keskenään, mikäli rahoitusbisnes ei ole entuudestaan kovinkaan tuttu. Tässä artikkelissa käsitellyt prosenttiluvut ovat olleet varsinaisia korkoja, mutta todellinen vuosikorko lasketaan kaavalla "korot + kulut". Korkean kulurakenteen vuoksi esimerkiksi pikavipit ovat kalliita lainoja, sillä niihin liittyy muun muassa tilinavaus- ja tilinhoitomaksuja sekä nostopalkkioita. On kuitenkin huomioitava, että pienillä, muutaman sadan tai tuhannen euron lainasummilla todellinen vuosikorko on usein luontaisesti korkeampi, sillä rahoituskulut ovat usein kiinteät lainasummasta riippumatta.

Poimintoja lainaprosenteista tällä hetkellä

Lainahakemus
↑ mainos ↑

Artikkelit

Palveluntarjoaja

Lainavertailija Coolrahoittaa.fi:
Lemony trade s.r.o. LemonyApps
Prague, VAT: CZ29043026
Yhteystiedot
Yritys ei tarjoa mitään rahoituspalveluilta.

Tietoa sivustosta

Coolrahoittaa.fi Palvelumme avulla voit vertailla lainat helposti. Voit tehdä perusteellisen lainavertailun ja löytää parhaan mahdollisen lainan.

Yhteydenottolomake

Onko sinulla kysyttävää? Ota yhteyttä ja vastaamme pian.

Mainos: 5000 € jatkuva luotto heti tilille - Nopea lainapäätös  Hae lainaa