Tasalyhenteinen laina

    Tasalyhenteinen laina

Tasalyhenteinen laina

Tasalyhenteinen laina - Lainahakemuksia tehtäessä tulee yleensä aina määrittää takaisinmaksuaika. Se määrittelee, mihin mennessä laina tulee olla maksettuna kokonaisuudessaan pois.

Lainahakemus
↑ mainos ↑

50 000 €
Lainasumma 500 € - 50 000 €
Korko 13,12 %
Eräpäivä 1 - 15 vuotta
Tietoa Hae lainaa
↑ mainos ↑

Esimerkki: Todellinen vuosikorko on 13,12 %, kun lainasumma on 10 000 €, takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 150 € ja esimerkkikorko 10,9 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 13 465 €, eli 216,93 €/kk. Todellinen vuosikorko 4,9-50%.

Nopea tieto

Lainan omistus

 • Laina enintään 50 000 €
 • Eräpäivä: 1 - 15 vuotta
 • Vahvistus 24 h

Lainaehdot

 • Olet vähintään 20-vuotias
 • Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot
 • Sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä

Yrityksesä

ScandiBankerin omistaa Rvnue Aps -niminen tanskalaisyritys, jonka pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa. Lainahakemukset ja luottopäätökset ovat kuitenkin täysin suomenkielisiä ja palvelu turvallista, sillä EU:n rahoitusalan normit ja lainsäädäntö… Enemmän tietoa yrityksestä Salus Group Oy

Lainaa yhtiöltä 500 € korolla alkaen 13,12 % Hae lainaa
50 000 €
Lainasumma 1 000 € - 50 000 €
Korko 8,99 %
Eräpäivä 1 - 15 vuotta
Tietoa Hae lainaa
↑ mainos ↑

Esimerkki: 10.000 eur lainalla viidelle vuodelle 13,99% esimerkkikorolla (todellinen vuosikorko 16,51%) tulee kokonaiskustannuksesi 14.218 eur, mikä vastaa 238 eur kuukaudessa.

Nopea tieto

Lainan omistus

 • Laina enintään 50 000 €
 • Eräpäivä: 1 - 15 vuotta
 • Vahvistus 24 h

Lainaehdot

 • Ei maksuhäiriöitä
 • Vähintään 23 vuoden ikä
 • Suomen Väestötietorekisterissä viimeiset 36 kuukautta

Yrityksesä

Enemmän tietoa yrityksestä Norwegian Air Shuttle ASA

Lainaa yhtiöltä 1 000 € korolla alkaen 8,99 % Hae lainaa
25 000 €
Lainasumma 2 000 € - 25 000 €
Korko 13 %
Eräpäivä 2 - 15 vuotta
Tietoa Hae lainaa
↑ mainos ↑

Esimerkki: Teemme luottotietojen tarkistuksen lainaa hakiessasi, jolloin selvitämme mm. lainasi Collector Bank AB:ssa ja muilla lainanantajilla takaisinmaksukykysi arvioimiseksi. Tilinhoitomaksu 3 €. Avausmaksu 60 €. Korko 9,90 % - 19,90 %. Lainan takaisinmaksuaika on vähintään 2 vuotta ja enintään 15 vuotta. Lainaesimerkki: 4000 euron lainalla, jonka lyhennysaika on 4 vuotta, luoton avausmaksu 60 €, laskutusmaksu 3 €/erä ja korko 13 %, todellinen vuosikorko on 16,54 %. Kuukausierien määrä 48 kuukautta ja kuukausierä 107,31 €. Esimerkin mukaisen luoton kustannukset 1354,88 € ja KSL:n mukainen luottohinta 5354,88 €.

Nopea tieto

Lainan omistus

 • Laina enintään 25 000 €
 • Eräpäivä: 2 – 15 vuotta
 • Vahvistus 24 h

Lainaehdot

 • Olet täyttänyt 20 vuotta
 • Sinulla on vakituiset tulot (palkkatulo tai eläke)
 • Vuositulosi ovat vähintään 15 000 euroa
 • Olet asunut Suomessa vähintään 24 kuukautta
 • Sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä
 • Sinulla ei ole avointa lainaa Collector Bank AB:ssa

Yrityksesä

Enemmän tietoa yrityksestä Collector Bank AB

Lainaa yhtiöltä 2 000 € korolla alkaen 13 % Hae lainaa

    Tasalyhenteinen laina

Isojen pankkilainojen takaisinmaksuajat ovat yleensä kymmeniä vuosia, mutta jousto- ja kulutusluottojen kohdalla puhutaan muutamista vuosista. Kun lainaa lyhennetään säännöllisin väliajoin, yleensä kuukausittain, aina täsmälleen samalla summalla, puhutaan tasalyhenteisestä lainasta. Lainasumma ja siihen sisältyvät kulut ja korot jaetaan tasaisesti koko maksuajalle, jolloin menoja on helpompi ennakoida. Tasalyhenteisen lainan lisäksi rahoitusmarkkinoilla on toinen suosittu lainamuoto, tasaerälaina. Siinä ei sovita lainkaan kiinteitä kuukausieriä, vaan ainoastaan lainan viimeinen maksupäivä. Jos siis lainan lyhentää nopeasti, korkoja ei ehdi kertymään ja tällöin lainan kulut ovat halvemmat.

Tasalyhenteinen laina helpottaa tulevaisuuden suunnittelua

Tasalyhenteinen laina on ylivoimaisesti yleisin ja suosituin lainamuoto Suomessa. Sen suosion suurin syy on ennakoitavuus: jos lainan hakija tietää, että kaksi vuotta tästä eteenpäin hänen tulee maksaa 100 € lainan lyhennystä kuukaudessa, muita kuukausimenoja on helppo mukauttaa lyhennyssummaan nähden. Ja mikäli taloustilanne kohenee, lainaa voi lyhentää nopeamminkin: tasalyhenteisessä lainassa korot ja kulut on laskettu valmiiksi kuukausieriin, joten lainan voi maksaa maksuajan lopulla vaikka muutamaa kuukautta ennen märääaikaa kokonaan pois, kuten moni tekeekin. Käytännössä kaikki pankit ja rahoituslaitokset tarjoavat juuri tasalyhenteisiä lainoja, sillä ne tuovat myös lainanmyöntäjälle tasaisempaa tuloa. Lainasumman takaisinmaksun tilanteesta pysyy myös paremmin ajan tasalla, kun maksuerät ovat joka kerta identtiset.

Kenelle tasalyhenteinen laina sopii?

Tasalyhenteinen laina sopii kaikille lainan hakijoille. Varsinkin tasaiset kuukausitulot omaaville tasalyhenteiset luotot sopivat täydellisesti, mutta epäsäännöllisemminkin tienaaville kiinteät kuukausierät ovat tavallisesti parempi vaihtoehto kuin tasaeräisen lainan ottaminen. Tasaeräinen laina sopii parhaiten sijoittajille ja muille henkilöille, joiden ansaintalogiikka perustuu pääomatuloihin.

Haittapuolet

Koska kulut ja korot on laskettu jo valmiiksi lyhennyseriin, asiakas saattaa maksaa "tyhjästä" korkoa, mikäli laina lyhennetään viimeistä eräpäivää aikaisemmin. Tasalyhenteinen laina ei myöskään jousta, mikäli satunnaisia maksuongelmia tulee; tasaeräisessä lainassa summaa voi lyhentää silloin enemmän, kun rahatilanne sen sallii, mutta tasalyhenteisessä lainassa hakijalla tulisi olla joka kuukausi varaa lyhentää luottoa samalla summalla. Se ei välttämättä ole pienituloisille tai osa-aikatyöllisille aina mahdollista. Jotkut pankit ja rahoitusyhtiöt voivat joustaa maksuajoissa, jos tilanne niin vaatii. Uuden lainan nostamista edellisen maksamiseksi kannattaa välttää viimeiseen asti, sillä se voi johtaa pahaan velkakierteeseen.

Kun haet tasalyhenteistä lainaa, kysy itseltäsi nämä kysymykset

Lainahakemus
↑ mainos ↑

Artikkelit

Palveluntarjoaja

Lainavertailija Coolrahoittaa.fi:
Lemony trade s.r.o. LemonyApps
Prague, VAT: CZ29043026
Yhteystiedot
Yritys ei tarjoa mitään rahoituspalveluilta.

Tietoa sivustosta

Coolrahoittaa.fi Palvelumme avulla voit vertailla lainat helposti. Voit tehdä perusteellisen lainavertailun ja löytää parhaan mahdollisen lainan.

Yhteydenottolomake

Onko sinulla kysyttävää? Ota yhteyttä ja vastaamme pian.

Mainos: 5000 € jatkuva luotto heti tilille - Nopea lainapäätös  Hae lainaa