Miten tarkistan omat luottotietoni?

Kun asiakas hakee lainaa pankista tai muulta luottolaitokselta, tarkastetaan tämän luottotiedot lähes poikkeuksetta. Asiakkaan on siis itsekin hyvä olla tietoinen siitä, mistä omat luottotiedot voi tarkistaa, mitä se maksaa, kuka sen voi tehdä ja mikä luottotietoihin vaikuttaa.

Miten luotettavan lainantarjoajan voi tunnistaa?

Lainamarkkinoilla on käynnissä valtava muutos, jossa monet uudenlaiset digipankit ovat haastamassa perinteisiä isoja pankkeja. Muutos on mullistanut lainamarkkinoita tuomalla aivan uudenlaisia laina- ja luottotuotteita. Kuluttajan valikoima on nykyään ehdottomasti aiempaa laajempi, ja jokainen varmasti löytää juuri itselleen sopivanlaisen lainan lukuisten vaihtoehtojen joukosta. Mistä kuluttaja voi kuitenkin tietää, mitkä lainanantajista ovat luotettavia ja mistä lainaa voi hakea? Käydään yhdessä läpi seikkoja, jotka auttavat tunnistamaan luotettavan palvelun.

Mitä kulutusluottoihin liittyvä lainsäädännön muutos tarkoittaa?

Syyskuun 2019 alussa astui Suomessa voimaan uusi kulutusluottoihin liittyvä lainsäädännön muutos. Tämän lainsäädännön muutoksen muutoksen tarkoituksena on selittää rahoitusalaa paremmin ja tarkentaa sitä koskevia pelisääntöjä niin, että näistä muutoksesta hyötyvät sekä kuluttajat että lainantarjoajat. Lakimuutoksen tavoitteena on terveyttää lainamarkkinoita ja mahdollistaa sen, että vain vastuullisten toimijoiden on mahdollista toimia lainantarjoajina Suomessa. Tämä auttaa kuluttajien päätöksiä koskien lainanhakua huomattavasti. Käydään nyt yhdessä läpi, mitä tämä uusi lainsäädännön muutos pitää sisällään.

Norjalaisten pankkien suosio Suomessa kasvaa – tutustu uusiin lainantarjoajiin!

Usea uusi norjalaispankki on aloittanut toimintansa Suomen lainamarkkinoilla ja lyhyessä ajassa onnistunut keräämään itselleen laajan asiakaskunnan. Suomen lainamarkkina on pitkään ollut hyvin perinteinen, mutta viime vuosien saatossa suomalaiset ovat kiinnostuneet myös ulkomaisista rahoitustuotteista ja uusista pankeista. Vertailu kannattaa ehdottomasti, sillä uuteen tutustumalla ja tarjoajia vertailemalla on mahdollista säästää suuria summia rahaa.

Miten voin parantaa lainahakemustani?

Onko lainahakemuksesi palannut takaisin hylättynä? Älä lannistu, sillä et ole missään nimessä ainoa. Moni hakija joutuu käymään läpi lainahakemuksen hylkäämisen. Tämä voi tuntua haastavalta ja todella turhauttavalta. Sinusta saattaa tuntua, ettet voisi tehdä mitään paremmin, joten hakemusta on hankala muuttaa oikeanlaiseksi tulevaisuutta varten. Käydään siis yhdessä läpi, mitä hylätylle lainahakemukselle on mahdollista tehdä.

Pankkilainat vs. muut lainat: hyvät ja huonot puolet

Lainoja on nykypäivänä tarjolla sekä lukemattomia erilaisia että lukemattomilta erilaisilta tarjoajilta. Olet ehkä miettinyt, mistä lainaa kannattaa hakea? Mikä on paras vaihtoehto juuri sinun tarpeisiisi? Kannattaako lainaa hakea perinteisesti pankista, vai voisiko vaihtoehtona olla joku toinen palveluntarjoaja tai jopa kuluttajien välinen vertaislaina? Tässä artikkelissa käymme läpi, mitä hyviä ja huonoja puolia erilaisiin lainatarjoajiin liittyy ja mihin sinun kannattaa kiinnittää huomiota lainaa hakiessasi.

Miten saan lainan autoa varten?

Nykypäivänä lainoja on tarjolla moniin ei tarkoituksiin ja monista eri lähteistä. Auto on monelle keskisuuri hankinta, jota varten usein on tarve hakea ainakin jonkin verran lainaa. Tässä artikkelissa käymme läpi sitä, mistä lainaa autoa varten voi hakea Suomessa ja mihin haussa kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota.

Milloin olet viimeksi kilpailuttanut lainasi?

Lainojen takaisinmaksuerät voivat olla kuukausittain tililtä lähtevä suurikin rahasumma. Oletko koskaan miettinyt, että tätä takaisinmaksusummaa voi olla mahdollista pienentää? Sekä suurten lainojen että pienempien kulutusluottojenkin kilpailuttaminen kannattaa.

Miten pankit arvioivat lainojen hakijoita?

Hakija ei välttämättä tule ajatelleeksi, mihin kaikkeen lainoja myöntävät pankit ja rahoituslaitokset kiinnittävät huomiota pohtiessaan, voivatko ne lainata rahaa kyseiselle hakijalle. Listaamme tässä artikkelissa muutamia tekijöitä, joista hakijan voi olla hyvä tietää ennen hakemuksen lähettämistä pankkiin. Erityisen hyödyllinen tämä lista on hakijalle, joka on aiemmin saanut hylätyn lainapäätöksen, mutta hylkäyksen syyt ovat jääneet epäselviksi ja asia on jäänyt kaihertamaan. Tämän listan luettuasi olet taas seuraavalla lainanhakukerralla hieman viisaampi!

Mitä erilaiset lainoihin liittyvät termit tarkoittavat?

Internetiä selaillessaan ja erilaisia lainoja tarkastellessaan tulee törmänneeksi useaan erilaiseen termiin, jotka kuulostavat tutuilta, mutta joiden todellinen merkitys jää vielä hieman pimentoon. Tässä artikkelissa käymme läpi yleisimpiä termejä, joista lainojen yhteydessä kuulee puhuttavan.

Erilaisia ratkaisuja kesän rahoitustarpeisiin

Oletko lähdössä lomamatkalle tai suunnitteletko tekeväsi remonttia kotona tai mökillä? Oletko kenties menossa naimisiin tai osallistumassa ystävän tai sukulaisen hääjuhlaan? Mitä jos auto hajoaa tai kesän tapahtumissa sattuu yllättävä vahinko?

Mikä on Bitcoin?

Tämän artikkelin tarkoituksena on opettaa sinulle, mitä Bitcoinit ovat, mihin niitä voi käyttää ja miten niitä voi käyttää.

Vuoden 2019 uudet tuulet Suomen Lainamarkkinoilla

Alkanut vuosi 2019 tuo Suomen lainamarkkinoille monenlaisia mielenkiintoisia, uudenlaisia tuulia. Polttavina puheenaiheina ovat olleet muun muassa nouseva korkotaso, uudenlaiset lainat, markkinoille tulleet uudet lainantarjoajayritykset ja paljon muuta.